• 0645608048
  • info@reversehockey.com
  • voor 12 uur besteld volgende bezorgdag in huis
  • gratis verzending vanaf €100
  • 0645608048
  • info@reversehockey.com
  • voor 12 uur besteld volgende bezorgdag in huis
  • gratis verzending vanaf €100
reverse hockeysticks in actie tijdens strafcorner reverse hockeylogo hockeysticks hockeytas scheenbeschermer

Samenstelling hockeysticks

De REVERSE hockeysticks zijn gemaakt van 100% kunststof. De gebruikte materialen zijn Carbon, Kevlar en Glasfiber. De samenstelling van deze 3 componenten zorgt voor de stijfheid van de hockeystick. Een stijve hockeystick heeft meer power dan een minder stijve hockeystick. Het percentage carbon bepaalt in hoge mate hoe stijf een stick is. Een hockeystick met een hoog percentage carbon zal meer balsnelheid genereren dan een stick met een laag percentage carbon. Het glasfiber zorgt voor meer 'soepelheid' en balcontrole tijdens het hockeyen. Kevlar zorgt voor demping en een hogere duurzaamheid.

Kromming hockeysticks

De kromming van een hockeystick wordt bepaald op 2 meetpunten:

1. het aantal mm van de kromming

2. het punt waar de kromming begint vanaf de onderkant haak gemeten.

De maximale kromming volgens de F.I.H. regels is 25 mm die op 200 mm van de haak begint. Alle REVERSE hockeysticks vallen binnen deze regels.

De REVERSE hockeysticks zijn verdeeld in 5 verschillende krommingen van minimaal naar maximaal, zodat we voor elke speelstijl een geschikte hockeystick hebben. Daarnaast houden we vast aan onze stick naam die bij een bepaalde mould hoort.

De krommingen van minimaal naar maximaal zijn als volgt:

Normal Bow, 20 mm kromming op 275 mm van de haak ( BETA )

De Normal Bow is de meest rechte hockeystick bij REVERSE hockey. Deze stick is ideaal voor het uitvoeren van het algemene basis spel. Gecontroleerde passing, aannames en slaan zit bij deze stick inbegrepen. Met deze stick geef je zonder moeite de ultieme lange bal. Hard slaan en zuiver flatsen gaat makkelijk dankzij de standaard buiging.

Medium Bow, 23 mm op 235 mm van de haak ( ALPHA )

De Medium Bow is een perfect uitgebalanceerde kromming voor spelers die extreme controle in hun technische spel wensen. De slanke vorm van deze stick zorgt voor een lekkere snelle stickhandeling. Ideaal voor het technische spel zonder poespas.

Xtra Low Bow, 25 mm op 200 mm van de haak ( ELITE en X-treme )

De Xtra Low Bow is uitermate geschikt voor de corner en het geven van hoge ballen. Daarnaast zorgt de maximale kromming dat dit een dynamische stick is voor alle technische speelstijlen: 3D hockey, liftjes en alle andere passeeracties gaan met deze stick perfect.

Xtra Low Bow dragflick, 25 mm op 200 mm van de haak ( GROOVE )

Speciaal voor de strafcorner expert en scoop koning is er aan deze Xtra Low Bow een groove toegevoegd. De bal blijft in deze groove makkelijker aan de stick plakken waardoor nog meer sling-shot effect en dus snelheid aan de bal meegegeven kan worden. Daarnaast zorgt de maximale kromming dat dit een dynamische stick is voor alle technische speelstijlen: 3D hockey, liftjes en alle andere passeeracties gaan met deze stick perfect.

Lengte sticks

De REVERSE range is verkrijgbaar vanaf de standaardmaat 36,5 inch. Deze sticks zijn geschikt voor spelers met een lengte van 150 cm t/m 190 cm. Erg belangrijk is dat een stick nooit boven de navel uitkomt. De REVERSE sticks zijn geschikt vanaf de D leeftijd, maar check altijd even goed of de stick onder de navel blijft. Een te lange stick gaat ten koste van de hockeyhouding en speelsnelheid.

Voor langere spelers of spelers met rugklachten zijn er diverse modellen ook beschikbaar in 37,5 en 38,5 inch.